Salát z ředkviček
K jaru patří ředkvičky. Osobně mám nejradši variantu čerstvý chléb s tvarohem a ředkvičky. Anebo rovnou udělaný jednoduchý salát, který je fajn i jako pomazánka na pečivo.
1 porce kcal 84/ 351 kJ
Pro
cca 4 porce potřebujeme: 250 g ředkviček, 250 g polotučného měkkého tvarohu,
pažitku, sůl
Postup: Omyté ředkvičky pokrájejte na proužky. Smíchejte s tvarohem a posekanou pažitkou (část můžete nechat na zdobení). Dochuťte solí. Podávejte s celozrnným pečivem.
Něco pro zdraví...
Ředkvičky působí
preventivně proti infekcím. V tradičním bylinkářství byly využívány při
léčbě poruch žlučníku a jater, protože jejich šťáva podporuje tvorbu žluči.
Obsahují množství draslíku, síry, vitamínu C a kyseliny listové. Můžete jíst
jak bulvy, tak mladé lístky.
Autor: Šárka Jakešová
Kopírování článků je možné jen s uvedením autora a odkazu na stránku.