Salát z ředkviček

27.04.2020

K jaru patří ředkvičky. Osobně mám nejradši variantu čerstvý chléb s tvarohem a ředkvičky. Anebo rovnou udělaný jednoduchý salát, který je fajn i jako pomazánka na pečivo. 

1 porce kcal 84/ 351 kJ 

Pro cca 4 porce potřebujeme: 250 g ředkviček, 250 g polotučného měkkého tvarohu, pažitku, sůl 

Postup: Omyté ředkvičky pokrájejte na proužky. Smíchejte s tvarohem a posekanou pažitkou (část můžete nechat na zdobení). Dochuťte solí. Podávejte s celozrnným pečivem. 


Něco pro zdraví...

Ředkvičky působí preventivně proti infekcím. V tradičním bylinkářství byly využívány při léčbě poruch žlučníku a jater, protože jejich šťáva podporuje tvorbu žluči. Obsahují množství draslíku, síry, vitamínu C a kyseliny listové. Můžete jíst jak bulvy, tak mladé lístky. 

Autor: Šárka Jakešová

Kopírování článků je možné jen s uvedením autora a odkazu na stránku.